JOCS TRADICIONALS, DANSES, CONTES I CANÇONS. Instruments tradicionals i joguines sonores de picar, rascar i bufar. - Des de 1981 -

ESCOLA TECNOS


En aquest bloc, on la música té un especial protagonisme, detallaré algunes de les activitats musicals en les que hi estic més implicat i que es porten a terme quan FEM FESTA i sortim de les aules a viure-la. Activitats que serveixen, entre altres coses,  per reforçar el sentiment de formar part d'un col·lectiu i d'una escola.
Això si, el que jo explico en aquesta pàgina és una cosa xica, xica, rebonica. Un granet dels molts que cada dia aportem entre tot el col.lectiu de mestres.

PER OBTENIR INFORMACIÓ SOBRE L'ESCOLA,
 EL MILLOR ÉS CLICAR L'ENLLAÇ DE LA WEB : 
------------------------------------------

DEL DIA A DIA:
"L'alegria de la casa"
https://miquigimenez.blogspot.com.es/2018/02/escola-tecnos-visita-dalumnes-doelde.html


SANT ANTONI. Gener 2017
https://miquigimenez.blogspot.com.es/2018/01/sant-antoni-dimonis-i-cavalls-lescola.html

Sant Martí . Novembre 2017BALL amb esclops. Octubre 2017


ELIXIR. Festival poètic. Terrassa juliol 2017


21ª Ballada de Danses. Sant Jordi 2017
http://miquigimenez.blogspot.com.es/2017/04/21-diada-de-danses-lescola-tecnos-sant.html


Dijous gras. Carnaval 2017
http://miquigimenez.blogspot.com.es/2017/03/dijous-gras-botifarra-menjaras-i-tot-ho.htmlSant Antoni. Gener 2017
http://miquigimenez.blogspot.com.es/2017/01/sant-antoni-passeig-de-cavalls-gener.html
http://tecnos.cat/musdesons/?p=1885


Concert al casal d'avis. Desembre 2016


Santa Cecília. Novembre 2016

http://miquigimenez.blogspot.com.es/2016/10/la-capseta-de-musica.html

= = = = = = =

ACTIVITATS DE JOC I MUSICALS

1: PER SANT MARTÍ, 
BALDUFES AL CAMÍ
Una activitat de joc pensada per fer trobada amb els Avis i Àvies i les famílies.
2.-LA FESTA DE SANTA CECÍLIA:

Per Santa Cecília, des de l'any 1995, acostumem a convidar algú que ens ensenyi i expliqui curiositats sobre instruments musicals. I també que els faci sonar. Tot va començar amb una canya !, el picacanyes del Sr. Carmelo.
Han anat passant músics que ens han ensenyat els seus instruments (Ministrils del Raval, Lluís Atcher, Adrià Font, Miquel Pujadó, Josep Maria Farràs, ...)

També fem unes CANTATES IMPREVISTES, en la que els nens i nenes de parvulari i primària volten per l'escola, entren a les classes, canten i després fan la RECAPTA de Santa Cecília.


i també anem a escoltar els deliciosos i treballats concerts dels més "ganàpies"!.


---------------------------------------------------------------------------------------


3.- CONCERT AL CASAL D'AVIS:
Ara ja fa uns anys que el Casal d'Avis del Cementiri Vell ens convida a fer un concert de nadal. Els darrers anys hi participen els alumnes de P5.4.- LA FESTA DE CARNAVAL:

La colla de parvulari acostumem a celebrar el dijous gras anant a fora de l'escola per fer un berenar o un esmorzar i també una bona ballada de danses de carnaval ! (el tio frescu, la bella miralda, el carnestoltes, a setze el vi, el jan petit, la morsuliana, ...).


I també, una bona cremada del Carnestoltes,el dimecres de cendra !. (vem haver de fer venir els bombers!!!).

5.- LA FESTA DE SANT JORDI:

La música i la dansa tenen un protagonisme en la celebració. Des de l'any 1996 es preparen danses tradicionals catalanes i els alumnes de parvulari i primària assagen les coreografies per la festa. La música és en directe a càrrec de l'Encarna Móra i jo mateix, però sovint tenim la sort d'estar acompanyats per altres músics mestres i amics.------------------


6.- LA FESTA DE SANT PONÇ:
(imatges 2012). És una celebració en la que es dóna protagonisme als avis dels alumnes de  parvulari, valorant el seu paper dins la família, com a persones que formen part important i fonamental en l'educació dels nens i nenes.
Normalment en el transcurs de la festa, els nens i nenes dediquen una actuació als avis (acostuma a ser un ball, o una cançó). Després la directora de l'escola els hi dirigeix unes paraules, cantem alguna cançó tots junts i es berena. El berenar és exquisit!!!. El porten els mateixos avis i avies i normalment hi ha unes delícies casolanes extraordinàries. Per molts anys !.


_____________________