JOCS TRADICIONALS, DANSES, CONTES I CANÇONS. Instruments tradicionals i joguines sonores de picar, rascar i bufar. - Des de 1981 -

dimecres, 25 de setembre del 2013

BERLIN 02 - JOGUINES I JOCS AL MARKISCHES MUSEUM. Agost2013

El Märkisches Museum no és un museu de jocs i de joguets. És un museu on es mostra la història del mercat de Brandeburg des de la prehistòria fins al segle XIX. És un edifici de totxo vermell amb un aire de monestir gòtic que es va construir el 1908. 
Però, (ho vem trobar perquè hi voliem anar a veure les fotografies estereoscòpiques) hi tenen un espai dedicat al joc i joguina. És un espai auster i interessant.
L'espai, gens carregat (la qual cosa és d'agrair, perquè en diverses ocasions hem pogut visitar museus on, després de la primera vitrina, carregada d'objectes,  et satures i ja no saps on mirar ) exhibeix una interessant mostra exposada amb senzillesa i bon gust.
És d'agrair, que hi hagi un espai ampli destinat a poder JUGAR. És molt interessant que, allò que es veu exposat, es pugui posar a l'abast dels visitants. Una bona manera de viure i d'entendre el museu i no veure-ho com un entorn llunyà i distant.