JOCS TRADICIONALS, DANSES, CONTES I CANÇONS. Instruments tradicionals i joguines sonores de picar, rascar i bufar. - Des de 1981 -

divendres, 26 de maig del 2017

LAMPEDUSA. Antoni Fàbregas. Maig 2017

La visita venia motivada per poder gaudir de l’espectacle de pallasos que feien uns bons amics: En PEP, TINET I GARIBALDI.


Espectacle que realitzaven en el marc del Monestir de Sant Llorenç de Guardiola i dins de la programació del festival SPLENDOR.



No cal dir que vem gaudir i riure amb l’actuació, però també vem gaudir, i molt, de l’esplèndid entorn i del mateix edifici del monestir.


I per arrodonir-ho, el mateix festival també ens va fer descobrir una exposició que vaig trobar molt interessant.

El títol era: LAMPEDUSA, un tret al peu d’europa, d’Antoni Fábregas. Una exposició que, com diu l’autor, plasma, amb rotunditat, l’èxode de milers de refugiats a les aigües del mediterrani, una tragèdia indigna i persistent que ens interpel-la i ens esperona a canviar actituds poc convivencials i solidàries.

Persones que s’han hagut de fer a la mar, desesperats, buscant una oportunitat de viure millor, sovint damunt de vaixells ben precaris. I és amb aquests materials precaris que l’Antoni Fábregas ens ofereix una preciosa mostra de plàstica i creativitat. Una exposició, que colpeix. Construïda amb materials trobats i reciclats (qui sap si de restes de naufragis), amb els que ens endinsa mar enllà en cada quadre i ens fa rumiar entre la bellesa de l’obra i la tristesa, la penúria, la tragèdia, la solitud, la mort... fent entrar en conflicte emocions i sentiments.





El nostre va ser un viatge ben aprofitat.