JOCS TRADICIONALS, DANSES, CONTES I CANÇONS. Instruments tradicionals i joguines sonores de picar, rascar i bufar. - Des de 1981 -

dimecres, 12 de juny del 2013

GEGANTS A L'ESCOLA TECNOS. BATEIG DE LA SONCETA


El dissabte 8 de juny es va presentar en societat la nova geganta de l'escola Tecnos de Terrassa.
“Aquest curs en  Soncet (el gegant)ha fet 10 anys  i ja teníem ganes de trobar-li una parella.
Amb motiu del 50 aniversari vam encarregar als alumnes de 2n d'ESO que ens fessin un disseny de la cara. Les votacions es van decantar per dos d'aquests dissenys, així que li van demanar al constructor que fes una barreja de tots dos. Durant l'acte de bateig vam fer entrega d'un premi de record a les guanyadores: la Mariona Garcia-Elias i la Clara Santamaria.”

Els gegants de Rellinars (En Capablanca i la Mercè de Can Clotis) van ser els padrins de la geganta que, per majoria, els alumnes de la Tecnos han decidit que es dirà Sonceta.
La cerimónia es va iniciar amb el un pasdoble que els gegants de Rellinars van ballar amb molt d’aire i salero. Seguidament els quatre gegants ban ballar el Ball d’en Capablanca (mús. de Miqui Giménez). Durant el ball, en Capabalnca convidava a ballar a la Mercè, tots dos convidaven a ballar al Soncet i tots tres convidaven a ballar, per primera vegada, a la Sonceta.
El tercer ball va ser un vals: El Gitano. (Popular), molt ben ballat per en Soncet i per acabar, el Soncet i la Sonceta ban ballar el Ball dels gegants de la Tecnos (mús. de Miqui Giménez. Estrena mundial!). Els músics van ser un grup d’alumnes d’ESO, que havien assajat amb en Dídac Moya i els va acompanyar en Miqui Giménez. El Soncet i la Sonceta també van ballar, ben portats, gràcies a un grup d’alumnes de la ESO.

Després de ballar els gegants, tots plegats: pares, mestres i nens van acabar ballant l'Estapera amb els gegants.