JOCS TRADICIONALS, DANSES, CONTES I CANÇONS. Instruments tradicionals i joguines sonores de picar, rascar i bufar. - Des de 1981 -

SERRALLONGA. BALL PARLATEl Ball d’en Serrallonga és un BALL PARLAT que forma part del folklore de Catalunya.
El ball recrea la quadrilla del bandoler Joan Sala i Ferrer “Serrallonga”, bandoler del segle XVII.
A Terrassa, en Joan de Serrallonga es presenta en plena festa major per a buscar nous bandolers/es i els recluta de la quadrilla d’en Capablanca (el famós bandoler de la Serra del’Obac).
Des de la Festa Major del 2002, la Colla inicia una cercavila fent un recorregut que va des del Parc de Sant Jordi (masia Freixa), fins a la plaça Vella. Pel camí ballen, roben, disparen pistoles i trabucs, segresten, i fan uns quants jocs (lluita del bandoler, escopida de pinyol, menjada de síndria ...), que serviran per escollir nous bandoles entre els Terrassencs/ques que vulguin participar. Això sí, sempre ben acompanyats per la colla de músics Els Ministrils del Raval.
Quan arriben a la plaça Vella, fan els parlaments. Cada bandoler es presenta a en Serrallonga i na Joana i li demanen per ingressar a la quadrilla, tot  iniciant una tirallonga de versos. Aquests consisteixen en una crítica mordaç, satírica  i irònica amb temes que fan referència a afers i persones locals fins a àmbits nacional i internacional. Cal dir que sovint els versos estan escrits per Lo Cornamussaire de Bellaterra, un personatge il·lustrat,  ben trobat i benvolgut per la colla.


El Ball d'en Capablanca. Música: Miqui Giménez. Abril 2004
------------------

Músics a la Festa Major 2019


---------------------------------------------

Pels tallers a la mostra d'entitats CULTURASSA 2012
Fitxa per pintarTaller de disfressa i fotografiaTaller de punteria i construcció d'un "soplamocos"
_______________________________
NOTICIES


FESTA MAJOR DE TERRASSA 1-7-2019

Assaig balls de festa majorÁLBUM DE CROMOS de Jaume Olivet. Desembre 2017


Festa Major 2016