MATERIAL
-canya
-fil de cosir
-bastonet de gelat
EINES
-serra de marqueteria
o de metalls.
-ganivet
-paper de vidre
CONSELLS
Guardeu les escombres de canya. El diàmetre de la canya és ideal per fer
instruments.
-----------------------------------
1.- Necessitem un tub de canya d’uns 6 cm . de llargada i un diàmetre exterior d’uns 30 mm .
L’hem de tallar per la meitat longitudinalment . Posem el tub vertical i hi
repengem la fulla del ganivet. Amb un cop sec damunt la fulla i sense fer massa
força, la canya se’ns obrirà.
Amb el paper de vidre cal deixar-ho ben polit.
2.- Agafem aproximadament un metre i mig de fil de cosir i l’emboliquem a
la canya, sense tensar el fil.
Deixem un trosset de fil penjant per cada cantó, que ens servirà per fer un
parell de nusos quan l’acabem de cargolar.
3.- Agafem un bastonet de gelat. N’aprofitarem 2/3 parts. El fem
passar entre mig dels fils i l’anem
cargolant.
4.- Veureu que es va tensant i que arriba un moment (5 o 6 voltes) en que,
si fem picar el bastonet contra la canya, ja fa un so bonic.
UTILITZACIÓ MUSICAL:
Agafeu la castanyeta amb una mà i amb l’altre podreu fer un bon ritme si
repiqueu ben seguit els dits anular, cor i índex.