JOCS TRADICIONALS, DANSES, CONTES I CANÇONS. Instruments tradicionals i joguines sonores de picar, rascar i bufar. - Des de 1981 -

dijous, 25 d’octubre del 2012

instruments: LA MARACA.


El material
- cartró del rotllo de paper de wc
- tap de plàstic d’ampolla de llet
  del diàmetre del rotllo de paper.
- full de paper
- llenties, arròs, sorra.

Les eines
- Tisores
- Retoladors, pintura
- impressora
- cola blanca
- cola de barra

Consells
Penseu a reciclar aquest material
i tenir-ho guardat. Els taps d’ampolla
també els podeu demanar en algun bar.

1.- Agafem el cartró de rotllo de paper de wc i en un extrem hi acoblem un tap d’ampolla de llet en el  que hi haurem posat cola blanca al voltant de la superfície interior. Abans de continuar hem de deixar que estigui ben sec.


2.- Preparem un tros de paper que tingui les mides per poder embolicar el cartró. Decorem el tros de paper pintant-lo, o imprimint-li algun anagrama, o dibuix.... Amb cola de barra l’enganxem.


3.- Quan veiem que la cola blanca ja s’ha assecat, hi podem afegir les llegums/sorra/arròs. S’ha d’omplir aprox. una quarta part.
Posem cola a l’altre tap i l’acoblem al cartró. L’hem de deixar assecar una bona estona. Si no ho fem, s’hi enganxaran les llegums.




UTILITZACIÓ MUSICAL
Prenem la maraca amb una mà i agitant-la ja sonarà. Amb facilitat seguireu qualsevol  ritme. Tindrà un so diferent depenent del que hi  hagi a l’interior. I també variarà el so si feu que soni entre les parets del cartró o bé entre els taps.
La maraca és un instrument que s’utilitza a tot el món. Se’n fan amb tot tipus de materials. El seu resultat sonor és immediat