El material:
-Canya d’un
diàmetre exterior aprox. de 2
cm .
-Cordill de 3 o 4 mm . de gruix.
Les eines:
-serra de metalls
-Eina per
avellanar (fer forat) o ganivet.
-Paper de vidre
per polir bé la canya.
Consells:
-Guardeu les
escombres de canya. La mida de la canya és
ideal per a fer instruments.
-----
1.- Tallem 7 o 8
tubs de canya d’uns 20 cm .
de llarg i de 2 cm
de diàmetre exterior, aproximadament. També podem fer que entre tots els tubs,
la llargada i el diàmetre vagin disminuint progressivament.
2.- Fem
un forat transversal a ambdós extrems de la canya
3.- Prenem la mida
del cordill passant-lo per darrera del coll i a l’alçada del pit hi fem un nus.
Passem un dels tubs de canya i tornem a fer un nus i així fins haver-los passat
tots. Per acabar, lliguem els extrems inferiors del cordill entre sí.

UTILITZACIÓ
MUSICAL
Passem el cordill
per darrera el coll i amb una mà agafem la part inferior del cordill per tal de
que quedi l’instrument tensat.
El podem fregar
i/o picar amb diferents estris: una canya escardada, un bastonet, unes
castanyoles. Ens permetrà produir ritmes ben diversos i acompanyar qualsevol
formació musical.