JOCS TRADICIONALS, DANSES, CONTES I CANÇONS. Instruments tradicionals i joguines sonores de picar, rascar i bufar. - Des de 1981 -

divendres, 10 de gener del 2014

ARRIBA SANT ANTONI !!!.

Com m’agraden aquestes dites. Ens retornen a la llum, a la claror. De puntetes, sense pressa, anem guanyant estones a la nit. El Tió ja ha fet la feina allunyant la foscor i, com cada any, li podem agrair la seva llum, el seu escalf.

Però encara demanem a la natura adormida que ens permeti  prendre un pi, per enfilar-nos al seu tronc, per fer cabana amb el brancatge, i també, que ens regali matolls d’argelaga per fer camins de foc i, si té soques i vells troncs ens els doni per fer foguera.

Perquè ara, que ja estem guanyant la llum, volem purificar per començar de nou. Bèsties i persones volem ser a punt pel nou rebrot de vida.
I d’això ja en saben força Sant Antoni i la seva colla de barbuts (Sant Pau i Sant Maur) i també Sant Sebastià.
Al seu voltant s’enceten  Festes Majors d’hivern, de les que fan retrobar amics i parents. Amb el bestiar lluint vestidures de gala pel passeig, la cursa i el salt enfollit. Amb els flabiols, xeremies i simbombes acompanyant cants, gloses i jotes. Amb les cabanes, fogueres, foguerons i camins de foc que, voltats de dimonis i botargues, escamparan guspires al cel dels Països Catalans.

M’agraden aquests dies perquè em fa viure aquest retrobar d’amics, em fa viure el foc, el ball, la follia, el joc....

“Quan vénen els tres barbuts, vénen els freds caparruts”. Apa, busqueu foguera i viviu Santantonades.
I que Sant Antoni mos guardi de prendre mal i de fen !!!.
Visca Sant Antoni !.

  ==================================

Els membres de la Cia.de Jocs l'Anònima, “Santantonencs” de convicció, aquests dies de gener del 2014 voltarem per Ascó i per Canals. Si voleu informació podeu clicar:
Si voleu fer una bona jugada, a Ascó hi haurà tarda de jocs (segurament el dissabte dia 18, però consulteu programa). Recollida de còdols, ruquet i anella, trencada de tupí, tibada de corda, caça-fardatxo…