JOCS TRADICIONALS, DANSES, CONTES I CANÇONS. Instruments tradicionals i joguines sonores de picar, rascar i bufar. - Des de 1981 -

CURRÍCULUM
En Miqui Giménez és mestre en actiu a l'escola Tecnos de Terrassa, especialista en Educació Infantil. 
Ha impartit i imparteix classes a adults sobre el joc i la cançó tradicional i popular, entre altres a: Escola d'estiu del Vallès Occidental, Centres de recursos pedagògics, FestCat de Llívia i Esterri d'Àneu, FestCat a Horta de Sant Joan (mestre, coordinador i col·laborador), Escola Universitària de Vic, Escola d'estiu Blanquerna-Univ. Ramon Llull, IOCUS Escola d'estiu de Jocs Tradicionals (2012-13-14-15) a Tàrrega i Vic, Escola d'estiu del Priorat, Festival Undàrius de Girona, Escola d'estiu a Mallorca (Agost 2018 i 2019) ...Des de l'abril de 1981, realitza un espectacle d'animació per a públic familiar, basat en danses, contes i cançons tradicionals, populars i d'autor. Ha fet arribar el seu espectacle per tot Catalunya i amb ell pretén cercar la participació del públic i que aquest sigui el protagonista de la festa: ballant, cantant, creant un clima de bona relació, tolerància, companyonia i afectivitat. Gaudint i fent viure la nostra cultura.
Va ser membre fundador d'AMAPEI (Associació Musical d'Animadors Professionals d'Espectacles Infantils)

També us pot explicar CONTES: històries de DRACS, de LLOPS de mar i de muntanya, i un bon grapat de contes cantats i encantats.

Ha estat membre fundador de la Cia. de Jocs l'Anònima, Associació Cultural. De la qual n'ha format part fins el més de març del 2016. Una associació sense ànim de lucre, formada per persones que volen aprendre i difondre el joc i l'esport tradicional i popular. Persones que s'apleguen pel plaer de trobar-se i jugar, generar nous projectes lúdics i espais de formació educativa ( des de 2012: IOCUS, Escola d'estiu de Jocs Tradicionals).

En relació al joc tradicional, en Miqui presenta dos espectacles: Tocajoc i Avant la Ronda!, i alhora disposa de materials de joc tradicional per a qui vulgui organitzar la seva pròpia festa.

Fins l'estiu del 2014 va estar en actiu en el grup de recerca etnomusicològica Ministrils del Raval, grup del que en va ser membre fundador i amb qui realitzà, durant vint-i-cinc anys, espectacles pedagògics, cercaviles, animació infantil i balls d'envelat.

És en l'àmbit de recerca  on continua realitzant tallers de construcció de joguines i d'instruments musicals de picar, rascar i bufar: (Fundació la Roda, FestCat, Escola d'estiu del Voluntariat, Fires de Nadal, Jornades de Música i grups de treball de l'ICE de la UB, Saló de la Infància d'Encamp i de Barcelona,Festa de la fusta a La Garriga, Ecomuseu de les Valls d'Àneu, Museu del vi de Vilafranca, Can Coll i Centre de Vallvidrera a Collserola ...)

També pertany a la quadrilla d'en Capablanca (famós bandoler de la serra de l'Obac) i juntament amb d'altres bandolers formen part del Ball d'en Serrallonga de Terrassa. Ball parlat recuperat per a la ciutat durant la Festa Major de l'any 2003. 
L'any 1997, en el transcurs de la Festa Major de Terrassa, és anomenat CAP GROS de l'any en reconeixement a la seva tasca de servei a la ciutat i a la cultura popular.

Amant de la muntanya, li agrada passejar pel parc natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac i sempre que pot, aprofita la ocasió per desplaçar-se a les Valls d'Àneu on hi ha establert vincles d'amistat que li han permès fer aportacions a les tradicions socials, culturals i festives d'aquest territori.

Nascut l'any 1958, està casat i és pare de tres fills (una noia i dos nois)  i avi d'un net.Terrassa. Gener 2016

-----------------------------------------