JOCS TRADICIONALS, DANSES, CONTES I CANÇONS. Instruments tradicionals i joguines sonores de picar, rascar i bufar. - Des de 1981 -

dimecres, 31 de desembre del 2014

EL SENYOR DE NASROGENT. 31-12-2014


La llegenda diu que, als boscos de les rodalies de Terrassa, hi viu en Nassut de Nasrogent.
No se sap ben bé on habita. N'hi ha que diuen en un torrota, altres dins d'un avenc, alguns sota una bauma, o fins i tot en una alzina... Però el que sí sabem és que ell és el Guardià dels Boscos.

A la primavera vetlla perquè tot broti bé, a l'estiu perquè la natura estigui ben florida, a la tardor perquè hi hagi bones catifes de fulles, i a l'hivern perquè la neu i la gebrada alimentin totes les fonts i rierols de la contrada.

Per fer tota aquesta feina tan feixuga però, compta amb dos ajudants fidels: en Janus i en Fumera, que l'acompanyen sempre a tot arreu.


Quan arriba el 31 de desembre, són també els encarregats de tancar i obrir la porta de l'any. Ben mudats baixen a Terrassa a voltar pels carrers i mercats on, acompanyats pel Pregoner i de tota la quitxalla, tot fent gresca busquen l'escàpol HOME DELS NASSOS que és qui duu la clau!.

-------------------------------------

Així doncs, el 31 de desembre del 2014, en Nassut de Nasrogent ha fet visita a la vila i d'això en deixen testimoni aquestes imatges (i d'altres que hi deu haver, perquè hi havia la flor i nata dels retratistes locals !!!).




He tingut el privilegi de poder acompanyar als músics i la comitiva. I he vist l'home dels nassos !. Bon any!.

(les imatges son de la Silvia Solano i del facebook de Isi Vàzquez i Josep Santamaria. Moltes gràcies)