JOCS TRADICIONALS, DANSES, CONTES I CANÇONS. Instruments tradicionals i joguines sonores de picar, rascar i bufar. - Des de 1981 -

EINES DE FESTA. Taller construcció INSTRUMENTS MUSICALSEINES DE FESTA

TALLER DE CONSTRUCCIÓ D’INSTRUMENTS TRADICIONALS DE PICAR, RASCAR I BUFAR.

Espai: Pot ser interior o exterior ( uns 30m2.). Va bé que estigui delimitat (una habitació, aula, tanques, grup de taules...).
Nombre de participants: Depèn de a qui vagi dirigit el taller i de l’espai on s’hagi de realitzar. Es pot fer per a un grup determinat de persones en un espai delimitat, o en un espai obert al públic on pot anar fent el taller tothom que vagi passant.
Durada: 2 hores, o el temps que es determini amb l’organitzador.
Material: Els materials: canyes (el gruix i la llargada d’una escombra de canya és ideal), xapes (de cava i/o de refresc), fustetes i/o tronquets (aprox. 250 mm. de llarg, 20 mm. d’ample, 9 mm. de gruix), claus (1,5 x 25 aprox.), pots de iogurt (buits i nets), pots de rodet fotogràfic, paper fi (de fumar), gomes elàstiques, colors/ceres/retoladors, cola (blanca i de barra), llegums (arròs, cigrons), cinta adhesiva, closques de nous (ben obertes per la meitat), escuradents, fil de cosir, rotllos de cartró (de WC, de paper d’embolicar), taps de plàstic (ampolla gran de llet, garrafa d’aigua..) i les eines per treballar ( serres, tisores, martells ...), ho proporciona el luthier.
Un dels objectius del taller és que els participants s’adonin que construeixen instruments musicals amb materials que tenen a l’abast i també amb material de rebuig al que se li pot donar una nova utilitat.
Infraestructura: La organització facilitarà taules (20 m. lineals, aprox.), 20 cadires, escombra, recollidor i bosses d’escombraries. També és necessari un punt de llum i espai per estacionar el vehicle a tocar d'on es realitzi el taller.
Preu: Demanar pressupost.
QUINA CANYA! JOGUINETES. Anem fent feina !

Taller a l'Espluga de Francoli. Camp de treball. Associació Taxus.


Escola d'estiu de Jocs Tradicionals. Folgueroles, estiu 2016. XIULETS DE FANG


Taller a Besalú.


Taller construcció instruments a Sant Medir.


Explicació: Simbomba per Nadal i Sant Antoni


Taller a Collserola.


Construcció: EL CUCUT.


Construcció: CASTANYOLES DE NOUS


Construcció: L'ELEFANT.


Construcció: SISTRE DE XAPES I TAPS


Construcció: CANYÍS


Construcció: AGITÒFON


Construcció: SONALL


Construcció: NUNUT (mirlitó, cazoo)


Construcció: ESPANTAGUATLLES


Construcció: PINYOL D'ALBERCOC


Construcció: CASTANYETA

Construcció: L'ÀNEC


Construcció: LA GALLINETA


Construcció: MARACA
http://miquigimenez.blogspot.com.es/2012/10/instruments-la-maraca.html
Taller construcció instruments a Solsona. Caramelles.
http://miquigimenez.blogspot.com.es/2012/06/2012-06-01-caramelles-solsona.htmlTaller construcció instruments a Sau. Fundació Catalana de l'Esplai
http://miquigimenez.blogspot.com.es/2012/01/2012-01-22-taller-instruments.htmlTaller construcció instruments a Figueres.
http://miquigimenez.blogspot.com.es/2010/05/2010-05-08-tallers-figueres-marca-ham.htmlTaller construcció instruments a Badalona.
http://miquigimenez.blogspot.com.es/2010/01/2010-01-30-taller-instruments-badalona.htmlTaller construcció instruments a La Garriga. Setmana de la fusta
http://miquigimenez.blogspot.com.es/2008/04/2008-04-05-taller-la-garriga-setmana-de.htmlTaller construcció instruments a Can Coll. Collserola.
http://miquigimenez.blogspot.com.es/2007/12/2007-12-02-can-coll-collserola.htmlTaller construcció instruments a Montornès del Vallès.
http://miquigimenez.blogspot.com.es/2005/12/2005-12-07-taller-montornes.htmlTaller construcció d'instruments Esterri d'Àneu. Ecomuseu
http://miquigimenez.blogspot.com.es/2005/10/2005-10-15-taller-instr-esterri-daneu.html